20. syyskuuta 2017

Sateenkaarikansa mukana Venezuelan vallankumouksessa

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen sateenkaarilippua Venezuelan Caracasin solidaarisuustapahtumassa  kantavat Isaías Rodriguez (kuvassa oikealla),  Leandro Villoria (kuvassa keskellä) ja JP (Juha-Pekka) Väisänen Caracasissa.
Heinäkuussa valitun Venezuelan perustuslakia säätävän edustuston varapuheenjohtaja Isaías Rodriguez, Venezuelan sosialistipuolueen PSUV:n sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen HLBTQI-toimitsija Leandro Villoria tapasivat yhdessä SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kanssa Caracasissa.

Venezuelan bolivaarinen hallitus kutsui Caracasiin 4 päiväiseen solidaarisuustapahtumaan syyskuussa yli 200 Venezuela solidaarisuus-aktivistia, lehtimiestä, rauhanaktivistia, akateemikkoa ja poliittisten puolueiden edustajaa yli 70 maasta keskustelemaan rauhasta, kansojen itsemääräämisoikeudesta ja osallistuvasta - bolivaarisesta demokratiasta.

- Olemme keränneet nimiä yhdenvertaisen avioliittolain puolesta. Useat näkyvät poliitikot kuten perustuslakia säätävän elimen varapuheenjohtaja Rodriguez, ovat julkisesti ilmaiseet tukensa hlbtqi-politiikallemme ja tukevat lakialoitetta samansukupuolisten oikuedesta avioliiittoon, kertoo Venezuelan sateenkaarikansan puoluestapuhuja Leandro Villoria

Venezuelan sosialistipuolueessa PSUV:ssa sateenkaarikansan asioita koordioidaan puolueen feministiryhmässä. Uusimpana konkreettisena ja näkyvänä tempauksena ryhmä on printannut pitkin maata julisteita, joissa kerrotaan ettei kyseisessä tilassa ole tilaa sukupuoleen tai , seksuaalisuuteen kohdistuvalle syrjinnälle.

- SKP:n punaisella sateenaarella on varmasti paljon opittavaa PSUV:n sateenkaarihankkeista, patriarkaattiin ja imperialismiin kohdistuvata kritiikistä ja käytännön toimista. Toivonkin, että nyt kun molempien puolueiden hlbtqi-työryhmien osalta ollaan tutustuttu voidaan siirtyä askel lähemmäksi ja alkaa suunnitella yhteistyötä ja molemminpuolista solidaarisuuttaa, sanoo SKP:n puheenjohtasja JP (Juha-Pekka) Väisänen