20. kesäkuuta 2019

Eurooppalainen sateenkaari keskustelee Työväenliikkeen kirjastossa 27.6.


Tiina Sandberg on pitkän linjan aktivisti 

Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeriksi 15.-16.6. Porvoon edustajakokouksessa juuri valittu  Tiina Sandberg on ennen kaikkea aktivisti, jonka tavoitteena on aina ollut saada asioita aikaan ja muuttaa maailmaa. Politiikka ja marxilainen maailmankatsomus ovat hänelle työkaluja, joilla edetä kohti muutoksia. Päämääränä  on maailma, joka on tasa-arvoisempi, ekologisesti kestävä ja ennen kaikkea sellainen, jossa ihan tavallisten ihmisten elämä sujuisi ilman sodan tai nälän uhkaa. 
Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asiat ovat aina olleet Sandbergin agendalla. Sandberg on osallistunut Euroopan vasemmiston HLBTQI-ryhmän työhön jo useamman vuoden ajan.

- Minusta palkitsevinta on tehdä töitä ihmisten kanssa ja saada heidät tekemään töitä yhdessä yhteisen päämäärän hyväksi. Tämä on mielestäni yksi vahvuuksistani. Nyt jos koskaan tarvitaan voimien kokoamista ja vain sen kautta voimme nähdäkseni edetä, toteaa Sandberg. 

Hän on hankkinut kokemusta erilaisten ihmisten ja päämäärien yhditämisestä monissa kansalaisjärjestöissä. Etenkin edellisen hallituksen leikkaus- ja kurjistamispolitiikkaa kritisoineessa Joukkovoima-verkostossa. 

- Joukkovoimassa hienointa on ollut se, miten pystyimme löytämään yhteiset nimittäjät hyvinkin erilaisten ihmisten yhteistyölle. Pystyimme hyväksymään sen, että emme ole kaikesta samaa mieltä ja silti toimimaan yhdessä kaikkein heikoimpien puolustamiseksi. 

Sandberg katsoo, että Joukkovoiman suurimpia saavutuksia oli ammattiyhdistysliikkeen patistelu aktiiviseksi Kiky- ja aktiivimalli-kamppaluissa ja eläkeläisten asumislisän menestyksekäs puolustaminen. Lisäksi ryhmä toimi osaltaan vasemmiston vastaiskun kaikupohjana eduskuntavaaleissa. 

- Palkaton työ järjestöaktiivina opettaa ennen kaikkea sitä, miten paljon voi saada aikaan näennäisesti ilman resursseja, mikäli mukana on innostuneita ihmisiä. Silloin heistä tulee se tekijä, joka voi onnistua murtautumaan jopa valtakunnan poliittiseen keskusteluun ja muuttaa sitä. Helppoa sellainen ei koskaan ole, mutta sitäkin riemastuttavampaa onnistuessaan. Siitä sai voimia jatkamiseen kun tiesi, että tänään Sipilää ketuttaa ja rankasti, naurahtaa Sandberg. 

Uuden hallituksen toimia Sandberg vielä odottaa. Niistä saadaan hänen arvionsa mukaan selvyys sitten kun budjettiriihi pakottaa ratkomaan kompromissit selkeiksi ratkaisuiksi. 

- Olen valmis tukemaan hyviä päätöksiä, mutta varmasti on paljon asioita, joissa keskustan mukana olo pakottaa vasemmistopuolueet joustamaan. Silloin tarvitaan vahvaa kansalaisvaikuttamista, jotta asiat etenevät parempaan suuntaan ja Sipilältä periytyviä heikennyksiä saadaan hiljalleen purettua. Siinä riittää puuhaa kaikille myös tulevalle neljälle vuodelle, arvioi Sandberg. 

45-vuotias Sandberg on kotoisin Pohjanmaalta, Isojoelta, ja asuu tällä hetkellä Helsingissä. Hän on opiskellut puutarhuriksi ja valmistunut ympäristösuunnittelija, AMK:ksi Turun ammattikorkeakoulun kestävänkehityksen koulutusohjelmasta vuonna 2006. Tämän jälkeen hän on toiminut Asukasliiton järjestösihteerinä, SKP:n Uudenmaan piirin piirisihteerinä ja 2018 heinäkuusta alkaen SKP:n pääsihteerinä. 

Sandberg toimii SKP:n lisäksi myös Euroopan vasemmiston hallituksessa, sekä erilaisissa työryhmissä kuten HLBTQI-ryhmä. Lisäksi hän on aktiivinen Helsingin kaupungin asuntojen (HEKA) asukasdemokratiatoiminnassa ja PAM:n erityisalojen osaston nro 632 (PETO 632) toimikunnassa yleisvarajäsenenä.

Punaisen sateenkaaren Pride-tapahtumia

PRIDE-KESKUSTELU 27.6. klo 17-19 "Tarvitaan vapautuspäivät" keskustelu Työväenliikkeen kirjastossa, Sörnäisten rantatie 25 A 1 mukana keskustelussa Euroopan vasemmiston HLBTQI-ryhmän aktivisti Tiina Sandberg, Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kansalaisjärjestö Marec 8. instituutista Sloveniasta Maiken Kores ja SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. Tilaisuus on kaikille avoin, maksuton ja kaksikielinen ( englanti ja suomi) Tervetuloa!

PRIDE MARSSI - Lauantaina 29.6. marssi klo 11 kokoontuminen Aleksanterin patsaalla ja kulkue lähtee klo 12 kohti Kaivopuistoa

PRIDE TELTTA - Kaivopuistossa on  SKP:n HLBTQI-ryhmän Punainen sateenkaari teltta. Teltalla myydään marxilaista kirjallisuutta. Tarjouksessa Pääoman 3-osaa 40 € ja Tiedonantaja 50-vuotisjuhlatarjous irtonumro 5 €. Tervetuloa tapaamaan tovereita ja puhumaan politiikkaa. #SKP #PRIDE #Punainensateenkaari #Marxeteenpäin