28. kesäkuuta 2022

Punainen sateenkaari marssii lauantaina Helsinki Prideilla

 


Pride-kulkue lauantaina 2.7.2022. Punaisen sateenkaareen kokoontumispiste on perinteisesti Aleksanterin patsaalla. Nähdään siellä ja siirrytään patsaalta lähempänä lähtöaikaa meille osoitettuun blokkipaikkaan. Nähdään patsaalla viimeistään klo 11.30. 

Punaisen sateenkaaren iso banderolli Queer on kaunista, on tänä vuonna blokkimme tunnus. Tuo itse mukana SKP:n kannatuslippuja ja muita poliittisia blokkiimme sopivia tunnuksia. Kulkue lähtee klo 12.00 Saavumme Kaivopuistoon 13.00 alkaen Kulkueen pituus 2,8 k. 

Vinkki: Ennen kokoontumista (alkaen klo 10.00) voi käydä tutustumassa JP Väisäsen, Heidi Linsenin ja Veera Kontulan taidenäyttelyyn ”Kohtaamisia” kaupungintalon aulassa.

Kulkueen reitti: Senaatintori > Aleksanterinkatu > Mannerheimintie > Eteläesplanadi > Unioninkatu > Eteläinen Makasiinikatu > Kasarmikatu > Neitsytpolku > Kaivopuisto.

Kulkue tulee muodostumaan tänä vuonna 14 rekasta ja 105 ennakkoon ilmoittautuneesta ryhmästä, organisaatiosta ja yrityksestä. Joukkoon tulee tottakai liittymään paikan päällä tuhansia henkilöitä, jotka eivät ole ilmoittautuneet kulkueeseen etukäteen. Helsinki Pride tiedottajan mukaan kulkueen osallistujamäärä on tänä vuonna taas suurempi kuin koskaan aiemmin.

Punainen sateenkaari Pride-blokki 2022

Blokit: 0. Helsinki Pride yhteisön hallitus 1. Sateenkaarijärjestöt 2. Nuorten Pride 3. Perheet 4. Ihmisoikeusjärjestöt 5. Yritykset 6. Etujärjestöt 7. Opiskelijat 8. Kulttuuri 9. Urheilu 10. Poliittiset 11. Isot yhteiskunnalliset toimijat 12. Pienet järjestöt 13. Ystävät 14. Paikan päällä mukaan liittyvät

Punaisen sateenkaaren blokin numero on 10 ja kuulumme blokkiin nimeltä POLIITTISET

Senaatintorilla on ennen kulkueen starttia vesipiste, infopiste ja bajamajat.

Queer on kaunista

Queer tarkoittaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin identifioituvaa ihmistä ja viestii ajatusmallista, jossa kyseenalaistetaan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä normeja. 

Kyseenalaistaminen sopii hyvin Punaisen sateenkaaren tehtäväksi. Sukupuoli ja seksuaalisuuden rakenteiden lisäksi kyseenalaistamme yhteiskuntarakenteita ja vallankäyttöä.

Kannamme kulkueessa meille ennestään tuttua banderollia ”Queer on kaunista – Punainen sateenkaari (SKP)” Slogan on meidän sateenkaariversio mustien vapaustaistelusta ja on solidaarinen Black Lives matter -liikkeelle, joka taistelee mustien ihmisten kokemaa rasismia, syrjintää ja eriarvoisuutta vastaan.

Tule mukaan Punaisen sateenkaaren Pride-blokkiin ravistelemaan konservatiiveja suomalaisia sukupuoli- ja seksuaaliasenteita sekä antamaan kyytiä kapitalismille ja sen epäkohdille kuten queerfobiat, rasismi, militarismi, ympäristökriisi ja ihmisten epätasa-arvo.

Lisätietoja 050 5738598 (JP)