``

``
Helsiink Pride 2014 kuva T. Koivisto

QUEER ON KAUNISTA JA SUUDELMAT POLITIIKKAA


Punainen sateenkaari (SKP) 29.6.2013

Helsinki Pride 2013 kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuman teema on kohtaaminen. Teema on erinomainen, koska se nostaa esiin, kuinka poliittinen eliitti ja tavalliset normihomot kaduntallaajat elävät - kaukana toistensa todellisuudesta. Punaisen sateenkaaren PRIDE-banderollin slogan ”Queer on kaunista” viittaa 60-luvun afro-amerikkalaisten emansipaation kautta tämän päivän sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tarpeeseen vapautua eliitin asettamista kahleista.

Juuri julkaistu (17.5.2013) EU:n perusoikeusviraston tutkimus HLBT-vähemmistöjen ihmisoikeusongelmista kertoo tämän päivän erilaisista kahleista Euroopassa. Kiusaaminen oppilaitoksissa, transihmisten kokema syrjintä työelämässä, työnhaussa ja terveydenhuollossa sekä lukuisat viharikokset ovat keskeisiä ihmisoikeusongelmia.
Punainen sateenkaari vaatii nykyisen politiikan suunnan muuttamista. Queer-kahleista voidaan irtautua lainsäädäntöä muuttamalla ja parantamalla vähemmistöjen mahdollisuutta vaikuttaa omiin oikeuksiinsa.

LOPPU HOMOILLA RATSASTAMISELLE!

Punaisen sateenkaaren mielestä gay-kansalle on tehty katteettomia vaalilupauksia. On aika antaa kenkää poliittisille spekulanteille ja homoilla eduskuntaan ratsastaneilla. Ei riitä, että poliittinen eliitti kerää homojen ja lesbojen äänet vaalien alla tilanteessa, jossa itse puolueet kuitenkaan eivät ole sitoutuneet edistämään sateenkaari-kansan ihmisoikeuksia. Punaisen sateenkaaren mielestä todellista muutosta haluavien homojen on syrjäytettävä taantumukselliset pr-patsaat, astuttava itse johtoon ja ryhdyttävä vaikuttamaan omiin oikeuksiinsa.
Todellista HLBT-kulttuuria, kuten muutakaan kulttuuria, ei voi ostaa. Kulttuuri tehdään ja siihen osallistutaan yhdessä, yhdessä se myös koetaan. Vähemmistöillä on oikeus todelliseen omaan kulttuuriin. Tämän pitää alkaa näkyä myös siellä, missä päätetään talousarvioista ja taistellaan poliittisista johtopaikoista.

Vain yksittäiset hallituspuolueiden kansanedustajat ovat pitäneet esillä HLBT-oikeuksia. Esimerkiksi sukupuolineutraali avioliittolaki ei kuulu Kataisen kuuden puolueen hallitusohjelmaan. Punaisen sateenkaaren mielestä tämä on räikeän ristiriitaista; ammottava aukko yksilöiden ja yhteisöjen normien välillä.RADIKAALIT HETEROT

Viime aikoina Suomessa on tehty paljon politiikkaa suudelmilla. Pakko tanssia ohjelman juryn jäsen tanssija Ätäteki sen, Krista Sigfrieds teki sen miljoona yleisön edessä Euroviisuissa ja erään trendilehden sivuilla useat eri alojen tunnetut tekivät sen. Heterot ottivat kantaa sukupuoli ja seksuaalivähemmistöjen puolesta suutelemalla. On erittäin tervetullutta, että yksittäiset julkisuuden henkilöt edistävät asiaa, jota poliittinen eliitti ei edistä. Tahdon-kampanja on erinomainen. Kansalaisaloite joudutaan ottamaan käsittelyyn eduskunnassa, vaikka kuusi hallituspuoluetta ei sitä tahtosikaan.

Suurpääoman politiikkaa komppaavat hallituksen sixpäkkiläiset kohtaavat tässä klassisen tilanteen, jossa joukkojen yhdistyessä kaikki ei enää menekään suunnitelmien mukaan.
Joku onkin viisastellut ja todennut samaa kysymällä ”Mitä suurpääoma eniten pelkää? Joukkoliikettä." Tähän tänään voisi tänään lisätä, että myös poliittisia suudelmia.