26. kesäkuuta 2012

SKP:n HLBT työryhmä mukana HELSINKI PRIDE 2012 kulkueessa


SKP:n HLBT työryhmä mukana HELSINKI PRIDE 2012 kulkueessa

Lauantaina 30.6. kello 13.00 Senaatintorilta lähtee PRIDE-paraati kaupungin halki ja päätyy Finlandiatalon taakse Hakasalmen puistoon. Punainen sateekaari on mukana kulkueessa ja Hakasalmen puistossa meillä on oma teltta ja infopöytä. Mitä banderollissa lukee, palastetaan vasta paraatissa. 

Tule, osallistu ja tee vastalause hallitukselle joka ei tee mitään HLBT-hyvinvoinnin eteen.

Punainen sateenkaari on huolestunut Suomen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tilasta. Suomessa on kuuden puolueen sateenkaarihallitus, jonka leikkauspolitiikka heikentää HLBT-vähemmistöjen yhdenvertaisia oikeuksia, kurjistaa heikoimmassa olevan homojen ja lesbojen elämää ja estää parisuhteessa elävien perheoikeuksien toteutumista.Hallitus ei tartu ja edistä transihmisten oikeuksia eikä hallitusohjelmassa pyritä edistämään sukupuolineutraalia avioliittolakia tai samaa sukupuolta olevien oikeutta adoptioon.

Punaisen sateenkaaren mielestä Suomi säästää kokoomuksen johdolla pian itsensä hengiltä, marginalisoi vähemmistöjä, luo köyhyyttä, lisää tuloeroja ja edistää tuloerojen kasvua. Hallituksen säästöohjelmat ja budjettiraamit leikkaavat nyt vakavasti juuri sieltä missä sukupuoli – ja seksuaalivähemmistöjen hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja yhteiskunnallista osallistumista pitäisi kehittää – sivistyksestä, koulutuksesta ja kulttuurista.