13. helmikuuta 2020

Järkevää keskustelua sukupuolista


SKP:n HLBTQI ryhmä Punainen sateenkaari ja pääsihteeri Tiina Sandberg peräänkuuluttavat järkevää keskustelua sukupuolista ja lakimuutoksesta, joka lopettaisi väärinsukupuolittamisen. 

SKP:llä on oma sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ryhmä “Punainen sateenkaari”. Lauantaina 29.2. kello 12.00 Punainen sateenkaari järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman tilaisuuden “Karkauspäivän sateenkaaritilaisuus” SKP:n puoluetoimistolla Helsingissä Ylä-Malmilla osoitteessa Viljatie 4 B, 3. kerros. 

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kertoo tilaisuudessa Punaisen sateenkaaren Helsinki Pride (22.-27.6.) suunnitelmista ja pääsihteeri Tiina Sandberg nostaa Punaisen esille sen, että Suomen translainuudistus jätti monista hyvistä edistysaskelistaan huolimatta lapset ja nuoret heitteille.  
  • - Väärät käsitykset ja suoranainen vääristely johti siihen, että kaikkein heikoimmat jäivät nyt vaille yhteiskunnan tukea. Perussuomalaisten ja keskustan luoma paine, ja yleinen moraalipaniikki siitä, miten hauraaksi perinteinen kahteen sukupuoleen perustuva yhteiskunta on osoittautunut, estivät järkevän keskustelun aiheesta. Tämän takia tarpeelliset lakimuutokset jäivät tekemättä ja trans- lapset ja nuoret joutuvat edelleen elämään väärinsukupuolitettuina. Tämän estäminen oli aikuisten tehtävä ja me epäonnistuimme siinä, sanoo  SKP:n pääsihteeri ja Punaisen sateenkaaren aktivisti Tiina Sandberg.

    Karkauspäivän sateenkaaritilaisuus FB:ssä