13. kesäkuuta 2024

Punaisen sateenkaaren tapahtumia ja toimintaa Helsinki Pride -viikolla 2024

SKP - Punainen sateenkaari on tänäkin vuonna Helsinki Priden yhteisökumppani. Järjestämme osana viikon virallista ohjelmaa kaksi yleisötapahtumaa, tiistaina 25.6. ja torstaina 27.6., joihin pääsee mukaan paikan päälle tai etänä Zoomissa. Lauantaina 29.6. olemme mukana Senaatintorilta lähtevässä kulkueessa omalla blokillamme sekä puistojuhlassa Kaivopuistossa, johon kulkue päättyy. Tule mukaan yhdenvertaisuuden ja sosialismin puolesta kommunistien ja antikapitalistien toimintaan!

Rauha, oma media ja luokka - tiistaina 25.6. klo 12.30-14.30

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa yleisökeskustelussa rauhasta, oman median tekemisestä ja luokkataistelusta ovat mukana Satakunnan Setan hallituksen jäsen, Qaareva -lgbtqa+ -opiskelijoiden yhdenvertaisuus- ja viestintätiimin jäsen Akira Siivonen, tubettaja-aktivisti Arvo Lehtomäki ja Kommunistinuorten puheenjohtaja, seksityöntekijä Bex Tapanainen. Keskustelua fasilitoi toimittaja, käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen.

Tervetuloa Pride Houseen (HOBO Helsinki - Playground, Kluuvikatu 4, 00100 Helsinki) tiistaina 25.6. klo 12.30-14.30 sekä etänä Zoomissa
: https://us06web.zoom.us/j/88385303415

Esteettömyystiedot löydät täältä (avautuu uuteen välilehteen)!

SKP - Punainen sateenkaari järjestää tapahtuman yhdessä taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhanjärjestön PANDin ja DSL:n opintokeskuksen kanssa. Keskustelu on osa Helsinki Priden 2024 virallista ohjelmistoa.

Sateenkaarioikeudet Kuubassa - torstaina 27.6. klo 17-19

Keskustelua yksilön oikeuksista, rauhasta ja toivosta Kuubassa, taloutta kurjistavan USA:n kauppasaarron varjossa, torstaina 27.6. klo 17-19.

Kuubassa on astunut voimaan edistyksellinen perhelaki, joka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot ja myönsi adoptio-oikeuden samaa sukupuolta oleville avio- tai avopareille. Samalla esimerkiksi voittoa tavoittelematon sijaissynnytys laillistettiin. Millainen oli lain demokraattinen prosessi? Tapetilla myös Kuuban tilanne laittoman ja julman kauppasaarron paineessa, sosialismin periaatteet ja onnistumiset sekä kuubalainen solidaarisuustoiminta kansainvälisesti. 

Tapahtuma järjestetään livenä (Viljatie 4 B 3. kerros, 00700 Helsinki) ja etänä Zoomissa.
Ennakkoilmoittautumista livetilaisuuteen ei tarvitse. Toimiston kokoushuoneeseen mahtuu noin 20 ihmistä, mutta teemme tarvittaessa erillisjärjestelyjä. 

Esteettömyystiedot löydät täältä (avautuu uuteen välilehteen)!

Tapahtuman Zoom-linkki: https://us06web.zoom.us/j/83868749804

Keskustelu on suomen- ja englanninkielinen (ei tulkkausta) ja se on osa Helsinki Priden 2024 virallista ohjelmistoa. Järjestävät SKP - Punainen sateenkaari ja DSL:n opintokeskus.

Kommunistit Helsinki Pride -kulkueessa ja teltta puistojuhlassa lauantaina 29.6.

SKP - Punainen sateenkaari on tuttuun tapaan mukana Helsinki Priden kulkueessa omassa blokissaan sekä Kaivopuiston puistojuhlassa teltalla. Puistojuhla klo 13-20. Kulkue lähtee Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon. Kutsumme blokkiimme marssimaan kaikkia tovereitamme ja antikapitalistisesti ajattelevia! Voit ottaa mukaan puolue- ja järjestötunnuksia ja omia kylttejä.

Kokoonnumme Senaatintorin Aleksanterinpatsaalla klo 11.30 ja lähdemme pian siirtymään puolueblokkien rekan taakse kulkueen kärjestä katsoen rekkojen loppupäähän. Kulkueen kärki lähtee klo 12. Joudumme todennäköisesti odottamaan reippaasti oman blokkimme liikkellelähtöä, koska olemme loppupuolella. Tähän kannattaa varautua. Kiitos kärsivällisyydestä toveri! 

Kulkueen ja puistojuhlan yleiset tiedot osoitteessa pride.fi (avautuu uuteen välilehteen).

***

Seuraa Punaista sateenkaarta somessa ja pysy kärryillä ajankohtaisista kuulumisista!